Norges sommerfugler

Norges Sommerfugler er en unik håndbok som presenterer alle de norske storsommerfuglene, dvs. dagsommerfugler, svermere, spinnere, nattfly og målere. Boka har fargeplansjer av høy kvalitet som viser dyrene montert, samt en mengde bilder av dyr i naturen. Boka tar også for seg sommerfuglenes utvikling og levevis, systematikk og navnsetting, kartlegging og dokumentasjon, samt råd om innsamling og preparering. Alle norske arter vises med utbredelseskart. Boka utgis av Norsk entomologisk forening i samarbeid med Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Les mer om boka hos Natur og Fritid >>>. Boka kan bestilles fra Natur og Fritid

Entomologiens historie i Norge

I forbindelse med foreningens 100 års jubileum skrev Lauritz Sømme boken om foreningens historie. Dette er en rikt illustrert bok som viser utviklingen av entomologien i Norge. Den legger vekt på de private entomologenes bidrag, men dekker også fagentomologenes arbeider. Du kan lese bokas innholdsfortegnelse her samt et utdrag av kapittel 4 her. Boka kan bestilles fra vår bestillingsliste.

Catalogus lepidopterorum norvegia

I år 2000 ble den første Sommerfuglkatalogen på 67 år utgitt i Norge. Catalogus Lepidopterorum Norvegiae må ses som en milepæl for norsk entomologi, og er et godt eksempel på fruktbart samarbeid mellom profesjonelle og private entomologer. Katalogen presenterte 44 nye arter for Norge. Boka kan bestilles fra vår bestillingsliste.